Inge @ New Zealand & Australia

Rob Roy Glacier, Rocky Mountain Track, zere voeten, zonneschijn en ijskoud water

Volgens de van Dale betekent moe: slap door uitputting; vermoeid. Maar nergens staat bonkend hart, snot voor de ogen, rood hoofd en zere voeten, nou ja hele zere voeten. Een dag later ben ik er nog moe van. Wat een idee, wie gaat er dan ook twee tracks op 1 dag lopen. Jaja, ik weer. De zon scheen en dan moet je het er van nemen. En aangezien ze hier de slechtste zomer in 30 of 50 jaar hebben geniet ik van elk zonnestraaltje. (Geen idee hoeveel jaar precies het varieert nogal in de verhalen van de Kiwi's. Wat wel toevallig was dat Dirkje en Igor, die ik weer tegenkwam in Wanaka, weer verder gingen reizen en de zon weer ging schijnen, maar dat is weer een ander verhaal

Tongue out

Maar goed, 's ochtends nog het weerbericht voor Nieuw Zeeland van het thuisfront ontvangen en vol goede moed de Rocky Mountain beklommen. Een schitterend meertje en prachtige vergezichten over Wanaka en omgeving. Mooi! Lekker 3 uur warmgelopen. De zon neemt steeds meer ruimte in beslag en de wolken trekken snel omhoog zodat de hoge bergen ook in zicht komen. Het is pas 13.30 uur, ik kan best nog een wandeling aan. Ik wilde heel graag Rob Roy Track doen, veel goede dingen over gelezen en gehoord. Dus op naar de parkeerplaats aan het einde van 30 km gravel road... het was een helse weg. Hobbels, bobbels, stof, stof en nog meer stof. Je hebt hier geen ruitenwissers nodig voor water, maar om het stof weg te zwabberen. Gelukkig kom ik na 37 min veilig aan met mijn Toyota Lucida die het nog steeds goed doet!

Bergschoenen en een schoon paar bergsokken aan, water in de waterflessen, regenjas toch maar in de backpack, broodjes en mueslirepen mee voor een beetje extra energie en here I go again. Een rustig, licht stijgend pad brengt mij naar weer een swing bridge, ik ben ondertussen de tel kwijt. Deze was ook wel toe aan een opknapbeurt. Plankjes lagen los, gaas kwamen gaten in er hing een bordje bij met max. 5 personen tegelijk over de brug. Nou ik ging toch echt liever alleen, gelukkig was iedereen natuurlijk al lang die berg op (ik was laat). Vervolgens een ietwat stijl pad omhoog, weer een stukje naar beneneden (ja hallo, alles wat naar beneden gaat hier, moet ook weer omhoog hoor), weer omhoog, nog iets steiler omhoog, nog een smaller pad. Pfff. Best heftig als je al 3 uur in de benen hebt. Maar goed, het uitzicht is schitterend. Af en toe zie ik een glimp van de Rob Roy Gletsjer en dan kan ik weer met goede moed verder. Na 1,5 uur was ik bijna boven althans een bordje vertelde mij dat het nog 30 min was. Maar ik kan niet meer, ik ben moe! Snap dat dan. Mopper. Zal ik teruggaan? Ik moet nog helemaal terug en als ik helemaal naar boven ga, moet ik nog verder terug. Tja wat een logica allemaal zo op die berg. Toch nog maar ietsjes verder, opgeven is ook niet echt iets voor mij. Met het snot voor de ogen, een tomaatrood hoofd (althans zo voelde het) en hele zere voeten ga ik verder. Er komen allemaal al weer mensen naar benenden met vrolijke gezichten. You're almost there darling, keep up! En wat is ' almost' op zo'n moment. Als je echt moe bent is 'almost' ongeveer 5 minuten, maar geen 20 min hoor mensen!! Een klein Ingetje met haar handen in de zij staat op een rotsblokje naast het pad. Je laat je toch niet kennen he! Gewoon doorlopen... Dus ik loop gewoon door, met een nog niets roder hoofd (waar de PvdA wel een mooie poster van kan maken). En eindelijk is Inge boven en wat een uitzicht! Joehoe! En plots is het het allemaal weer waard. Wat een fantastisch mooi land. Lekker met mn beentjes in het gletsjer water gehangen en een beetje bijgekomen en vol goede moed een half uur later aan de afdaling begonnen. Ik heb het gehaald YES! Trots op mezelf, 7 uur gelopen die dag en er nog steeds plezier in.

Op naar de volgende wandeltocht.

Oh ja, de tocht over de Haast Pass zou ik bijna vergeten, maar die was ook erg mooi! Afgezien van al die Sandflies... ahhhh. Gelukkig eindelijk een middeltje gevonden wat helpt om niet geprikt te worden. 50% Dethol en 50% babyolie. Nog goed voor de huid ook. Haha.

Tot later!

Dee&Igor (je weet wel, die van het slechte weer ;-))

hahahaha! Gelukkig hadden we in Q'town ook mooi weer. Vanmorgen regen, maar vanmiddag gelukkig weer een zonnetje hoor! Di.middag blijkbaar weer iets regen, maar die weersverwachting hier...dan weet je het nooit!
Q'town is trouwens leuker dan we verwacht hadden en de goedkopere en SUPER top10 ligt bij Shotover river (zitten we nog tot do.morgen, dus gezellig ;-) we hebben namelijk geleerd en dus eerst bij meerdere gecheckt, jaja! Super dat je die tocht hebt kunnen lopen, ik geloof dat ik me zo ongeveer voelde tijdens t MTB-en, haha!

Tot wellicht laterzzz, ZONNIGE groetjes van ons! ;-)

Janny

Hallo Inge,

Weer een boeiend en hilarisch verhaal. Je beschrijft het leuk, ik zie het voor me. En die swingbridges...., dapper hoor! Ook weer prachtige foto's!

Veel plezier nog en blijf genieten!

Janny

Annelies P

Hoi Inge,
heerlijk als je zo kunt doorzetten hè? Dan zie je de mooiste dingen. Je bent een kanjer hoor!
Annelies

Dick William Harinck - KCK

Hoi Inge, ik heb net post gehad van Bert - 'vader van', schrijft-ie. Hij attendeert me op jouw site en je reis, naar aanleiding van een Nieuw-Zeeland reportage in de KCK, die ik vorig jaar in 13 dagen (...) gemaakt heb. De reportages stasat in het februarinummer. Leuke website, leuke verslagen van je - wow, ik ben jaloers op je! Ik zou ZO weer in het vliegtuig stappen...
Geniet er van en groetjes vanaf de KCK-redactie.
DW